توصیه های مسافرتی

بسمه تعالی

 

«توصیه‌های مهم در خصوص سفر به کشور هند»

 

الف: روادید و مسائل اقامتی

 1- اتباع ایرانی جهت سفر به کشور هند در حال حاضر می‌توانند روادید معمولی دریافت نمایند. متقاضیان جهت ارائه درخواست باید به سایت https://indianvisaonline.gov.in مراجعه نمایند. روادید الکترونیک کشور هند به صورت توریستی برای اتباع جمهوری اسلامی ایران به صورت یک بار ورود یک ماهه، یک ساله چند بار ورود و پنج ساله چند بار ورود (با هر بار اقامت به صورت 90 روز) که در حال حاضر هنوز برای اتباع ایرانی فعال نمی‌باشد. 

2- مسافران عزیز باید مراقب باشند تا اعتبار روادید خود را با میزان مجاز اقامت خود در هند اشتباه نگیرند. در غیر اینصورت متحمل جرایم سنگینی خواهند شد. جرایم مربوطه از قرار ذیل می‌باشد:

- اقامت غیر مجاز (از یک تا نود روز): 300 دلار جریمه نقدی

- اقامت غیر مجاز (از نود و یک روز تا دو سال): 400 دلار جریمه نقدی

- اقامت غیر مجاز بیش از دو سال: 500 دلار جریمه نقدی

بنابراین لازم است، هر فرد از زمان ورود میزان زمان مجاز اقامت خود در هند را دانسته و قبل از اتمام روادید، نسبت به خروج از هند اقدام لازم را به عمل آورد. ضمناً روادید توریستی غیر قابل تمدید می‌باشد.

 3- هموطنان عزیز حتماً متناسب با علت سفر خود درخواست روادید نمایند. در صورتی که هدف سفر شما تجاری یا دلیل دیگری دارد از دریافت روادید توریستی خودداری نمائید. موارد مکرر از عدم اجازه پلیس فرودگاه برای ورود به هند در این خصوص مشاهده شده است.

4- هموطنان عزیز در خصوص مناطق ممنوعه و محدود هند بایستی توجه داشته باشند که با روادید هند در این مناطق هند نظیر کشمیر و مناطق مرزی با همسایه‌های این کشورمثل نپال، پاکستان، بنگلادش، بوتان و میانمار تردد ننمایند و در صورت تمایل بایستی از طریق سامانه FRRO مجوز دریافت نمایند. در صورت سفر به این مناطق امکان دستگیر توسط پلیس وجود دارد.

5- نهاد رسیدگی کننده به امور اقامتی و روادیدی در کشور هند، FRRO  پلیس ثبت اطلاعات اتباع خارجی می‌باشد و لازم است اتباع ایرانی که به قصد تحصیل یا کار به کشور هند مراجعه می‌کنند با این نهاد هماهنگ باشند و از قوانین و مقررات آن پیروی نمایند. در گذشته، اتباع خارجی با مراجعه حضوری به این نهاد امور مربوط به روادید و اقامت خود را انجام می دانند، اما اکنون کلیه درخواست ها به صورت آنلاین و برخط ارائه و پاسخ نیز به صورت آنلاین دریافت می‌کردد. آدرس وب سایت مربوطه به شرح زیر می‌باشد:

https://indianfrro.gov.in/eservices/userlogin.jsp?disclaimer=1  

البته FRRO در شهرهای بزرگ دارای دفاتری می‌باشد که مراجعه کنندگان می‌توانند به آن مراجعه و سوالات خود را از افسران مربوطه مطرح و پاسخ و راهنمایی‌های لازم را دریافت نمایند.

6- متاسفانه مواردی مشاهده شده است که افرادی سودجو در پوشش وکیل در هند با گذاشتن آگهی‌های جذاب و فریبنده تعدادی از اتباع کشورمان را به بهانه‌های کار و مشارکت اقتصادی به هند کشانده و بعضا برای آنان روادید کار دریافت می‌کنند. متاسفانه بعدا مشخص شده است این روادید کار مبنای درستی نداشته و افراد شیاد آدرس صاحب کاران جعلی را در فرم های دریافت روادید ارائه نموده و به شیوه‌های متقلبانه روادید دریافت می‌کنند که بعدا باعث می‌شود اتباع کشورمان با پلیس اتباع این کشور دچار مشکل و حتی مورد پیگرد قانونی قرار گیرند.

7- بر طبق قوانین مهاجرت هندوستان، هر فرد خارجی که با ویزای دانشجویی، تحقیقاتی، کار و غیره که برای مدت بیش از 180 روز (شش ماه) معتبر است به کشور هند وارد می‌شود بایستی ظرف مدت 14 روز (دو هفته) از زمان ورود طی درخواستی به اداره مهاجرت اتباع خارجی منطقه (FRRO) وضعیت خود را ثبت نماید. افراد مذکور باید همچنین در صورت غیبت از محل اقامت خود برای مدت بیش از دو ماه یا در صورت تغییر آدرس و یا تجدید گذرنامه و همچنین در صورت دانشجو بودن تغییرات مرتبط با تحصیل خود (از قبیل تغییر رشته، محل و مقطع تحصیل) را به اطلاع  FRRO  محل برسانند. متقاضیان بدین منظور باید به وبسایت اداره مهاجرت اتباع خارجی به نشانی https://indianfrro.gov.in/eservices/home.jsp مراجعه نمایند.

8- با توجه به فعالیت افراد سودجو و قاچاقچی انسان و نیز فعالیت گسترده باندهای جعل روادید و مدرک تحصیلی، دقت کافی داشته باشید برای هر اقدامی از جمله درخواست روادید سایر کشورها از هند و یا امور اقامتی پلیس هند، به مراکز ذیربط رسمی مراجعه نمایید و یکبار دیگر خاطر نشان می سازد که در صورت بروز هرگونه تخلفی در این رابطه فرد متحمل هزینه‌های سنگینی از جمله خطر تحمل حبس طولانی مدت در زندان و پرداخت جریمه‌های سنگین خواهد شد.

ب-مناطق پر خطر جهت سفر

1-مناطق جامو و کشمیر به دلیل احتمال بروز حملات تروریستی و ناآرامی‌های داخلی در ایالت جامو و کشمیر، اکیدا توصیه می‌شود جهانگردان ایرانی از سفر به این ایالت (به جز منطقه شرقی لداخ و پایتخت آن شهر له) خودداری ورزند. همچنین گاهاً خشونت هایی در طول خط کنترل (جدا کننده هند و پاکستان) و مناطق توریستی در دره کشمیر (سرینگر، گلمارگ و پاهالگام) اتفاق می افتد که لازم است جهانگردان خارجی از این مناطق نیز دوری کنند، ضمن این که دولت هند نیز خود جهانگردان را از سفر به نقاط خاصی در طول خط کنترل منع می نماید.

2- منطقه مرزی هند و پاکستان ارتش هند و پاکستان دارای حضور نظامی قابل توجه در خطوط مرزی مشترک با یکدیگر هستند. تنها نقطه مرزی هند-پاکستان برای افرادی که تابعیت هندی و پاکستانی ندارند، نقطه مرزی «آتاری» هند و «واگا » پاکستان در ایالت پنجاب جهت ورود و خروج مورد استفاده قرار می‌گیرد، ضمن اینکه جهت ورود به این مناطق روادید هند یا پاکستان لازم است.

 ج-توصیه‌های عمومی

1- در هنگام استفاده از وسایل نقلیه عمومی مانند اتوبوس، راه آهن، تاکسی، مترو و ریکشاو مراقب وسایل و کیف خود باشید. در صورت استفاده از ریکشاو (موتور سه چرخه) با توجه به باز بودن فضای کناری ریکشاو احتمال کیف قاپی و غیره توسط سارقان موتورسوار وجود دارد که بعضا این افراد با خشونت عمل نموده و قربانیان خود را با آسیب فیزیکی نیز مواجه ساخته اند. همچنین در صورت استفاده از تاکسی اینترنتی (OLA&UBER) حتما از طریق گرفتن این نوع خدمات از اینترنت این کار را انجام دهید. مواردی مشاهده شده است که فرد پس از یک بار استفاده از این خدمات برای دفعات بعد به راننده اعتماد نموده و از او می خواهد وی را در فلان ساعت از نقطه ای به نقطه دیگر جابجا کند. با توجه به این که این درخواست در جایی ثبت نشده، افراد خلافکاری که در پوشش راننده خودروهای اینترنتی کار می‌کنند قادر خواهند شد مسافران خود را مورد آسیب جدی، سرقت پول و تعرض قرار دهند. بنابراین، از اعتماد به رانندگان این خودروها اکیدا خودداری شود.

2- در زمان حضور در هند، از دوستی و رفت و آمد غیر ضروری با اتباع خارجی اجتناب نمایید.

3- در صورت استفاده از خدمات تورهای گردشگری، حتما به تور اپراتورهای معتبر مراجعه و از اعتماد به افراد و راننده‌های محلی اکیدا خودداری ورزید.

4- به کلیه هموطنان عزیز قویاً توصیه می‌شود از پذیرش هر گونه بسته، کتاب و غیره توسط افراد ناشناس و حتی افرادی که کاملا آنان را نمی‌شناسید و به آنها اعتماد صد در صد ندارید اکیدا خودداری ورزند. مشاهده شده است این افراد در پوشش افراد موجه، مواد مخدر یا دیگر مواد ممنوعه را به نحو ماهرانه ای جاسازی و از حس انساندوستی شما برای قاچاق این مواد سوء استفاده می نمایند. بدیهی است در صورت توقف شما توسط پلیس فرودگاه، حمل کننده آن بار یا بسته بعنوان صاحب آن شناخته می‌شود و طبق قانون مجازات خواهد شد.

5- با توجه به احتمال مسموم نمودن شما توسط انواع مواد غذایی و سپس سرقت اموالتان از پذیرش، خوردن و یا نوشیدن هر نوع مواد غذایی از قبیل شکلات، بیسکوییت، آبمیوه، چای و غیره که توسط افراد مشکوک به شما تعارف می‌شود (حتی توسط رانندگان تاکسی) جداً خودداری فرمایید و برای نوشیدن آب حتماً از بطری‌های استاندارد و پلمپ شده آب و یا آبهای تصفیه و جوشانده شده استفاده نمایید.

6- جهت جلوگیری از ابتلا به انواع بیماریهای مسری، قویاً از تردد در مکانهای آلوده، رستورانها، غذاخوریهای غیر استاندارد و همچنین مصرف هر نوع میوه قبل از شستن کامل آن اجتناب نمایید و برای مصون ماندن در مقال گزش پشه مالار یا دینگو (دینگو خصوصا حین فصل بارانی و اندکی پس از آن یعنی در فاصله ماههای ژوئن تا اوت شایع است) از اسپری، پمادهای ضد پشه یا برچسب هایی که به لباس چسبانده می‌شود استفاده نمایید.

7- حتماً از مدارک هویتی و مهم خود کپی تهیه نمایید تا در صورت فقدان هنگام تهیه نسخ المثنی با مشکلات کمتری مواجه شوید. در این رابطه بهتر است فایل اسکن شده مدارک هویتی خود را تهیه و آنرا به آدرس ایمیل خود ارسال نمایید تا در صورت هرگونه اتفاق بتوانید از آن استفاده نمایید.

8- از همراه داشتن مقدار قابل توجه پول نقد جداً خودداری نمایید و هنگام هرگونه ازدحام بویژه ازدحامهای تصنعی مراقب اموال و مدارک هویتی از جمله گذرنامه و شناسنامه خود باشید و همچنین از تسعیر و تبدیل ارز در مراکز و یا نزد افراد مشکوک جداً خودداری نمایید.

9- از محل اقامت خود (هتل، مهمانسرا و غیره) حتما مدرکی دال بر اقامت خود دریافت نمایید.

10- با توجه به اینکه بعضا مشاهده گردیده هموطنان در لحظه‌های آخر کیف دستی حاوی وسایل همراه و مدارک خود را در تاکسی (از فرودگاه به شهر و یا بالعکس) جای می‌گذارند، لذا پیشنهاد می‌گردد ضمن دقت برای جلوگیری از بروز چنین اتفاقاتی، پیش از سوار شدن به تاکسی با موبایل خود از پلاک آن عکس بگیرند تا در صورت بروز چنین وضعیتی امکان پیگیریهای بعدی فراهم آید.

11- در صورت توقف و بازداشت توسط پلیس محل به هر علت، سریعا از پلیس درخواست نمایید مراتب را به سفارت یا کنسولگریهای جمهوری اسلامی ایران در هند اطلاع داده تا نسبت به پیگیری وضعیت شما اقدام مقتضی صورت پذیرد.

د- کالاها و اقلام ممنوعه یا دارای محدودیت

بنا بر دلایل مختلف امنیتی، محیط زیستی و اجتماعی و غیره وارد یا خارج نمودن تعدادی از کالاها از/به هند ممنوع می‌باشد. بعضی از کالاهای ممنوعه عبارتند مواد مخدر و روان گردان، اقلام عتیقه، اقلام نقض کننده حقوق مالکیت فکری، تجهیزات مخابراتی با پهنای باند غیر متعارف که امکان ایجاد اختلال در سیستم های مخابراتی داخلی در هند را دارد، نقشه‌ها و کتابهای منافشه انگیز در خصوص تمامیت ارضی هند، اسکلت آدم، صدف های خاص دریایی، گوشت گاو یا گوساله، پرندگان خارجی و حیوانات خاص و غیره. بعضی از کالاهای دارای محدودیت که در خصوص واردات و صادرات آن قوانین محدود کننده ای از سوی دولت هند و اداره گمرک هند وضع شده است عبارتند از روپیه هند و ارز خارجی، حیوانات خانگی، گیاهان و دانه‌های گیاهی، حیوانات دارای خطر انقراض، کالاها و اقلامی‌که استفاده تجاری دارند، طلا و نقره، پوست حیوانات و چرم نیمه فرآوری شده، کرم و پیله ابریشم، وسایل و تجهیزات مربوط به تنظیم خانواده، شن و خاک، پلاسما و فرآورده‌های خونی و غیره. جهت مطالعه لیست کامل کالاهای ممنوعه و دارای محدودیت و شرایط آنها لطفا به لینک های زیر مراجعه بفرمایید:

https://dgft.gov.in/policies/prohibited-items

https://dgft.gov.in/policies/restricted-items

 

محدودیت های مربوط به ورود و خروج پول

 1- وارد یا خارج نمودن روپیه هند: هر مسافر(هندی و غیر هندی) تنها می‌تواند مبلغ 25 هزار روپیه هندی از این کشور وارد یا خارج نماید و در صورتی که از این مبلغ بیشتر باشد، لازم است فرد به مامورین گمرک این مساله را اظهار نماید.

2- وارد یا خارج نمودن دلار یا ارزهای خارجی هر مسافر تنها می‌تواند مبلغ پنج هزار دلار (یا معادل آن) به صورت اسکناس به هند وارد یا از این کشور خارج نماید. هر مسافر تنها می‌تواند مبلغ ده هزار دلار (یا معادل آن) به صورت مجموع اسکناس، تراول بانکی، چک پول و غیره حمل نماید. در صورتی که مسافر بیش از مقدار بالا پول به همراه داشته باشد، باید به مامورین گمرک اظهار نماید، در غیر اینصورت فرد خاطی مورد پیگرد قانونی قرار گرفته و پول ضبط می‌گردد. از گذاشتن پول در بار اکیدا خودداری ورزید. متاسفانه مشاهده شده است که بعضی از اتباع کشورمان مبالغ پول زیادی در بار مخفی کرده اند و بعدا در زمان تحویل بار متوجه شده اند پول آنها به سرقت رفته است. از طرفی چون مبالغ قرار داده شده توسط آنان در بار بیشتر از حد مجاز بوده، آنان حتی نمی‌توانند به طرح شکایت از فرودگاه یا هر فرد دیگری بپردازند زیرا خود نیز به نوعی مرتکب تخلف شده اند. بنابراین توصیه می‌شود اولا میزان ارز ورودی یا خروجی به هند برابر با حد مجاز باشد و ثانیا فرد آن را در یک جای مطمئن مثل جیب دارای زیپ کت خود یا کیفی که با خود به داخل هواپیما می‌برند حمل نمایند.

  • محدودیت مربوط به ورود حیوانات خانگی

 بعضی از حیوانات خانگی از قبیل سگ، گربه، پرنده و غیره اجازه ورود به هند مشروط به شرایط زیر را دارند: هر مسافر حد اکثر می‌تواند دو حیوان در هر بار به هند وارد نماید و همچنین گواهی بهداشت حیوان توسط مقامات بهداشتی کشور مبداء صادر شده باشد و البته حیوان قبل از ورود به هند از مامور قرنطینه مربوطه در فرودگاه مورد معاینه قرار می‌گیرد.

  • قوانین و مقررات مربوط به ورود طلا :

حمل طلا و نقره به عنوان زیورآلات حداکثر به میزان 20 گرم برای آقایان و 40 گرم برای خانم ها به عنوان همراه مسافر مجاز خواهد بود. داشتن بیش از این میزان طلا و نقره همراه مسافران ورودی در مبادی فرودگاهی و سایر مرزهای ورودی به هند با ریسک ضبط و توقیف طلای همراه، زندانی و جریمه شدن مسافر همراه خواهد بود.

 شایان ذکر است خاطیان بلافاصله توسط مامورین گمرک دستگیر شده، گذرنامه آنان ضبط می‌گردد و پرونده قضایی علیه آنان تشکیل می‌شود. در مواردی چنانچه ارزش طلا بیشتر از 2000000 روپیه باشد، فرد به حبس در زندان محکوم می‌شود و در غیر اینصورت نیز با توجه به این که گذرنامه فرد توقیف شده، فرد باید برای رهایی از بازداشتگاه یک وثیقه سنگین بگذارد و برای مدت طولانی درگیر یک پرونده قضایی شود، ضمنا فرد اجازه خروج از هند را ندارد و دچار سرگردانی می‌گردد.

با توجه به این که هندوستان بالاترین مصرف کننده طلا در جهان می‌باشد و قیمت طلا در بعضی از کشورهای پایین تر از قیمت رایج در هند می‌باشد، جرم قاچاق طلا در این کشور خصوصا از سوی اتباع خارجی بسیار شایع بوده و جهت جلوگیری از وقوع جرم، دولت جمهوری هند و وزارت دارایی و گمرک این کشور شدیدا و بدون هیچ ملاحظه ای با متخلفین برخورد می نماید.

متاسفانه مشاهده شده بعضی از افراد سودجو و شیاد با تشکیل باندهای قاچاق طلا تعدادی از اتباع کشورمان را با حقوق بسیار ناچیز به عنوان حامل طلا اجیر می‌کنند و متاسفانه وقتی این افراد در هند دستگیر می‌شوند برای مدت ها و سالها مجبور به تحمل زندان و مشقت های فراوان می‌گردند. در مواردی، این مساله موجب فروپاشی خانواده‌های قربانیان و آسیب های روحی و روانی شدیدی برای خود قربانیان شده است.

 

شماره تلفن‌های ضروری:

 بعضی از شماره‌های ضروری عبارتند از:

 شماره پلیس:100

شماره آتش نشانی: 101

شماره آمبولانس 102

شماره سرکنسولگری ج.ا.ایران در بمبئی: 00912266887070