ثبت ازدواج زن ایرانی با مرد خارجی
روند ثبت ازدواج :
متقاضیان محترم برای ثبت ازدواج میبایست ابتدا به سامانه میخک https://mikhak.mfa.gov.ir مراجعه نموده و پس از تکمیل فایلهای مرتبط و دریافت کد رهگیری از سامانه مذکور، همراه با مدارک ذیل و واریز هزینه، اقدام نمایند.
فیلم آموزش نحوه ثبت نام در سامانه میخک
چنانچه به هر دلیلی در زمینه ثبت درخواست خود در سیستم میخک مشکل دارید، میتوانید با بخش کنسولی سرکنسولگری تماس گرفته و با پرداخت مبلغ 2100 روپیه نسبت به دریافت کد رهگیری اقدام کنید.
ثبت ازدواج زن ایرانی با مرد خارجی
- متقاضیان ثبت ازدواج با تکمیل و ارائه مدارک لازم فقط بصورت حضوری درخواست ثبت ازدواج می نمایند.
- درصورتی که شناسنامه زن ایرانی المثنی باشد اخذ گواهی تجرد قبل از ثبت ازدواج الزامی است.
- جهت تسریع در اخذ گواهی تجرد متقاضی می تواند با تنظیم وکالتنامه در سامانه میخک و تایید آن توسط سفارت جمهوری اسلامی ایران و ارسال اصل وکالتنامه و شناسنامه از طریق وکیل نسبت به اخذ گواهی تجرد از ادارات ثبت احوال ایران اقدام نمایند.
مدارک لازم:
- تکمیلدرخواست مبنی بر صدور پروانه زناشوئی و ثبت ازدواج
- تکمیل درخواست در سامانه میخک
- اصل شناسنامه عکسدار زن
- اصل گذرنامه ایرانی زن با اقامت معتبر به همراه تصویر صفحات نوشته شده
- اصل گذرنامه مرد
- اجازه پدر و یا جد پدری زن با ارائه اصل شناسنامه ایرانی نامبردگان با تنظیم اجازه ازدواج درسامانه میخک و یا تنظیم و ارسال اجازه نامه محضری در یکی از دفاتراسناد رسمی از ایران
- در صورت فوت پدر و یا جد پدری ارائه گواهی فوت صادره از مراجع ذیصلاح الزامی است و درصورت عدم اجازه پدر بدون دلیل منطقی داشتن مجوز از دادگاه مدنی خاص ایران ضرورت می یابد.
- اصل و تصویر رونوشت سند طلاق زن و یا مرد (درصورتی که قبلاً طلاق گرفته باشد)
- اصل گواهی تشرف مرد به دین مبین اسلام از یکی از مراکز و مساجد اسلامی مستقر در هند (در صورتیکه زن مسلمان و مرد غیر مسلمان باشد)
- اصل گواهی عقد شرعی از مراکز و مساجد اسلامی مستقر در هند (برای هموطنان زرتشتی کلیمی و مسیحی ارائه گواهی انجام نکاح براساس رویه معمول در ادیان مذکور الزامی است)
- اصل سند رسمی ازدواج هندی ( درصورتی که سند رسمی ازدواج غیرهندی باشد، اصل سند یا باید توسط سفارت کشور محل ازدواج در هند و وزارت خارجه هند و یا توسط وزارت خارجه کشور محل ازدواج و سفارت جمهوری اسلامی ایران در آن کشور تائید گردد.
- گواهی ولادت مرد (Birth Certificate)
- گواهی تندرستی زوجین شامل گروه خون، عدم ابتلاء به بیماری مقاربتی، ایدز، تالاسمی(Thalassaemie) و اعتیاد به مواد مخدر و گواهی مبنی بر بلامانع بودن ازدواج از نظرRH خون از یکی ازبیمارستانها یا مراکز پزشکی معتبر هند.
نکته: البته در صورتی که از ازدواج شرعی زوجین بیش از یکسال سپری شده یا زوجین صاحب فرزند باشند نیازی به ارائه این گواهی نیست.
- گواهی اشتغال به کار مرد (در صورت درخواست زن)
- گواهی عدم سوء پیشینه مرد که از سوی پلیس هند صادر و مهر شده باشد(در صورت درخواست زن)
- تعهدنامه رسمی مرد مبنی بر پرداخت نفقه (هزینه متعارف زندگی زن) ونیز هزینه بلیط مراجعت زن به ایران. این تعهدنامه باید در یکی از دفاتر اسناد رسمی هندی (Notary Public) به تائید برسد؛ چنانچه زن ایرانی انصراف خود را از دریافت نفقه و هزینه بلیط مراجعت به ایران اعلام نماید، ارائه این تعهدنامه الزامی نیست)
- چهار قطعه عکس جدید 4×3 تمام رخ ، غیرفوری، غیربرقی، بدون کلاه و عینک و با زمینه سفید از هر یک از زوجین که مشخصات صاحبش در پشت آن نوشته شده و عکس بانوان با حجاب اسلامی باشد.